Rabu, 8 Julai 2015

LOGO EKSA IKBN SERI ISKANDAR

MAKNA LOGO EKSA

7 WARNA MEWAKILI 7 HARI DALAM SEMINGGU. PUTIH MEWAKILI ISNIN, MERAH MEWAKILI SELASA, BIRU MEWAKILI RABU, UNGU MEWAKILI KHAMIS, HIJAU MEWAKILI JUMAAT, HITAM MEWAKILI SABTU DAN KUNING MEWAKILI AHAD.
INI MEMBAWA MAKSUD EKSA INI KENA DIJALANKAN SETIAP HARI DARI SEMASA KE SEMASA TANPA MENGIRA HARI. DENGAN INI EKSA BARU DAPAT DILAKSANAKAN DENGAN SEMPURNA.
 
BENTUK BULAT YANG KITARAN EKSA PERLU DIAMALKAN SECARA BERKITARAN MANAKALA BENTUK KINCIR ANGIN DI DALAM MELAMBANGKAN KITARAN AMALAN 5S YANG DIJALANKAN DARI MASA KE SEMASA SECARA BERKITARAN
MERAH BERMAKSUD TINDAKAN MELAKSANAKAN DAN GALAKAN YANG DIBERI OLEH PIHAK PENGURUSAN. DENGAN SEMUA INI, SEMANGAT UNTUK MELAKSANAKAN SESUATU BARU AKAN MEMBARA.
BIRU MELAMBANGKAN KERJASAMA DAN PERPADUAN DARI SEMUA PIHAK UNTUK MELAKSANAKAN EKSA
KUNING MEWAKILI KEBIJAKSANAAN, INTELEK SERTA KEGEMBIRAAN UNTUK KECERIAAN SUASANA KERJA DI DALAM IKBNSI.

HIJAU MEWAKILI SEMANGAT UNTUK MEMBELAJARI, MEMBANGUNKAN DAN MENYERAPKAN UNSUR-UNSUR YANG BERGUNA UNTUK MEMBANGUNKAN AMALAN 5S DALAM INSTITUT SECARA HARMONI DAN JUGA MELAMBANGKAN AMALAN GO GREEN DI DALAM IKBNSI.

UNGU MELAMBANGKAN SIKAP BERDIKARI DAN JUGA PERTIMBANGAN YANG BAIK DALAM MELAKSANAKAN SESUATU
HITAM MELAMBANGKAN KESTABILAN AMALAN EKSA DALAM INSTITUT

PUTIH MELAMBANGKAN PERMULAAN UNTUK AMALAN EKSA. SEGALA AMALAN BERMULA DENGAN  SEHELAI KERTAS PUTIH, PERBENTUKAN DI ATASNYA ADALAH USAHA AHLI-AHLI

Tiada ulasan:

Catat Ulasan